Vi er taget til Spanien i uge X - Ordre vil derfor have længere leveringstid

Forteto della Luja

Fortetto della Luja er den eneste vingård i Verden, der er klassificeret som WWF-område, hvilket vidner om den fantastiske biodiversitet, som præger gårdens 9 hektar. Mere end 20 forskellige spontane orkidé-arter og endnu flere unikke sommerfugle-arter vokser og lever i markerne. Vinproduktionen sker efter økologiske og bæredygtige principper på de højt-beliggende marker udenfor Loazzolo. Vingårdens produktionsprincipper danner skole for “slow food wine making”, og vingården modtager derfor hvert år studerende fra nogle af de bedste gastronomiske universiteter i Italien, der kommer for at lære hvordan man dyrker vin i Verdensklasse med respekt for naturen.

Om vinproduktionen hos Forteto della Luja

Giovanni og hans søster, Silvia, er 8. generation på denne lille idylliske gård, hvor al produktion sker efter de oprindelige metoder. Markerne dyrkes uden brug af gift eller svampemidler. I stedet anvendes der f.eks. græs mellem vinrækkerne, der kun slås ned én gang om året, og derved danner gødning til markerne. Samtidig får vinen konkurrence fra græsset, og det medfører iflg. Giovanni, at vinstokkene er mere produktive.

Både dyrkning og høsten foregår med håndkraft og ved hjælp af heste. Dels på grund af de meget stejle bjergskråninger i Alta Langa området, som umuliggør anvendelsen af maskine, og dels på grund af familiens principper. Der høstes af tre omgange, hvor der hver gang plukkes perfekt modnede druer. Tønden med “modervinen”, der benyttes til at starte gæringsprocessen, dateres tilbage til tipoldefaderen, og hvert år påfyldes lidt frisk vin til tønden til at give den liv og sikre, at modervinen bevares til de næste generationer af vin. En unik og gammeldags metode, som studerende fra blandt andet det berømte “slow-food” universitet i Pollenzo jævnligt kommer for at lære om.

Forteto della Luja er mest kendt for deres dessertvine, men også for deres interessante rødvine, hvor man som nogle af de eneste i Verden mikser Barbera druen Pinot Noir druen. Deres dessertvin “Piasa Rischei”, lavet på senhøstede Moscato druer, er den mest prisvindende hvide vin i Piemonte. En flot placering, når man tager vingårdens størrelse i betragtning.

Velkommen til Piemonte på Flaske

For at købe vores vine skal du være fyldt 18 år. Bekræft venligst dette ved at klikke på boksen herunder

Søg efter en vare her