Vi er taget til Spanien i uge X - Ordre vil derfor have længere leveringstid

Pico Maccario

Pico Maccario er et top moderne, innovativt og ambitiøst vinhus, som stort set er 100% dedikeret til at producere og udbrede kendskabet til Barbera-druens fortræffeligheder. Vi kalder dem Barbera-nørder, da de bruger mange ressourcer på udvikling af de perfekte Barberavine. Deres innovative og moderne produktionsmetoder bevirker, at du altid for stor værdi for pengene. Et eksempel på dette er deres Barbera d’ Asti Lavignone, som fik tildelt 3 glas i Gambero Rosso i både 2019 og 2020. I 2020 blev Lavignone udnævnt som “Best Value for Money” blandt alle de vinene i Gambero Rossos vinguide.

Om vinproduktionen hos Pico Maccario

De to brødre Pico og Vitaliano Maccario er 3. generation af familien. I midten af 90’erne lavede de en stor investering i de nuværende 88 ha vinmarker i Mombaruzzo, med en vision om at skabe Verdens bedste Barbera vine gennem egen produktion. De har i dag Verdens største sammenhængende areal med Barberamarker, og producerer ca. 1 mio. vine om året. Den første høst, og dermed de første vine i Pico Maccarios navn, blev lanceret i 1997, og siden dengang har de konstant raffineret deres vine og produktionsmetoder, så de i dag efter vores mening har nået deres mål; Verdens bedste Barbera vine. Pico Maccarios sommelier er brødrenes onkel, der har mere end 45 års erfaring, og bruges som konsulent af flere af Piemontes andre store vinhuse.

Ved at plante bønner, som løbende slås ned mellem hver anden række på marken, begrænses brugen af kunstgødning til et minimum, og producenten er kendt som “The Wineyard of roses”, med reference til de 5500 rosenbuske, der er sået for enden af vinrækkerne, som en slags “early warning” på eventuelle sygdomme i vinmarkerne. Derudover er Pico Maccarios kendetegn blyanter, som både står i vinmarkerne og som anvendes som gaveæsker.

I dag drives gården primært af Vitaliano, da Pico i 2000-tallet blev testkører for Michael Schumacher (Formel 1), og siden har dedikeret sig til motorsportens verden. I dag er han pilot og driver flere Porsche butikker i Norditalien. Imens fortsætter Vitaliano nørderiet med husets vine, til vores store glæde. Et super spændende vinhus, som nu for flere år i streg har fået tildelt 3 glas i Gambero Rosso for blandt andet Epico, Tre Roveri og Lavignone.

Velkommen til Piemonte på Flaske

For at købe vores vine skal du være fyldt 18 år. Bekræft venligst dette ved at klikke på boksen herunder

Søg efter en vare her