149,00 kr.
Giovanni Scaglione står bag Piemontes mest prisvindende hvide vin (Piasa Rischei), og har med Pasucra kastet sig ud i et nyt eksperiment. Pasucra er Piemontes første Moscato Secco (tør Moscato), som har fået klassifikationen DOC. Pasucra betyder “ikke sød” på lokal piemontesisk dialekt. Og her er der også tale om en tør hvidvin lavet på fuldaromatiske Moscato druer.
Moscato druerne til Pasucra, dyrkes på Forteto della Lujas WWF certificerede marker højt beliggende i Loazzolo. Høsten foregår ved håndkraft og ved brug af heste, der hjælper med at slæbe druerne hjem til gården, hvor druerne straks presses. Herefter igangsættes en kold maceration i minimum 24 timer hvor det tilstræbes at bevare mest mulig polyphenoler i mosten. Fermenteringen sker med tilsætningen af den mere end 100 år gamle modergær og overvåges indtil en komplet tør vin er opnået. Herefter sker der en stabilisering inden vinen fyldes på flaske. Minder i stil om de populære Gewurtztraminer. Særdeles velegnet som tilbehør til asparges og hvidt kød. Serveres ved 6 – 12 grader, hvilket Giovanni har prøvet at illustrere ved at anvende en flaske med matteret glas, så flasken ser godt afkølet ud.
Kun 6 tilbage på lager
Vi anbefaler også
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencer, få besked om nye produkter og meget mere.