Vi er taget til Spanien i uge X - Ordre vil derfor have længere leveringstid

Vitidautunno Roero Arneis 2019

159,00 kr.

Aromatisk, lækker og frugtrig hvidvin, lavet på Piemonte’s lokale Arneis drue, som også kaldes for ”Den hvide Barolo”. Arneis druen blev tidligere brugt til at fortynde tanninerne og syren i vine lavet på Nebbiolo druen, men siden 1980’erne er druen blevet dyrket med det ene formål: At skabe en fyldig og aromatisk hvidvin med lavt syreindhold. Teo Costa har med Vitidautunno Roero Arneis skabt en hvidvin med en god struktur og passende syre.

Arneis druen har sin højborg i Roero-distriktet, der ligger lidt nordvest for Barolo. Arneis er en lokal hvidvinsdrue, der stort set ikke dyrkes udenfor Alba regionen i Piemonte. Roero Arneis er elegant i sit udtryk, og dens relativt lave syreindhold, lette fedme og frugt gør den let at holde af. Det er ikke uden grund at væksten i produceret Arneis-vin overstiger væksten i selveste Barolo.

Denne Roero Arneis dyrkes i Castellinaldo, som er Teo Costa familiens hjemby. Druerne høstes i hånden, hvor kun de bedste druer anvendes til produktion af denne signaturvin. Markens jordbund er mager og sandholdig, hvilket giver lavt udbytte, men høj koncentration i vinene. Vinifikationen har som hovedformål at bevare Arneis druens friskhed, og foregår derfor køligt og uden brug af træfade. Resultatet er en relativt kraftig hvidvin, som matcher lette retter eller en god forret med fisk, hvor dens fine struktur kommer til sin ret.

Årgang
2019
Om vinen
Distrikt i Piemonte: Roero
Klassifikation: DOCG
Vinstokke etableret: 2010
Årlig produktion: 8.000 flasker
Højde på vinmarken: 300 m.
Druer: Roero Arneis
Alkoholprocent: 13,5%
Serveres ved temperatur: 10-12 grader
Gemmes: 0-5 år

På lager

Velkommen til Piemonte på Flaske

For at købe vores vine skal du være fyldt 18 år. Bekræft venligst dette ved at klikke på boksen herunder

Søg efter en vare her