Vi er taget til Spanien i uge X - Ordre vil derfor have længere leveringstid

Alta Langa 2018

249,00 kr.

Alta Langa er det helt nye store fremstød indenfor mousserende vine i Piemonte – og vi er fan! At smage et glas Alta Langa er en unik oplevelse, hvor man vil opdage de forskellige stile som hver enkelt producent bruger til at fortolke de bedste områder i Piemonte med det formål at skabe unikke mousserende vine med en fælles stamtavle. Hele formålet med Alta Langa er at lave Piemontes bud på champagne i verdensklasse. Følg med i udviklingen af dette spændende produkt, og smag her en af de første versioner vi mødte i Piemonte.

Gabriele Scagliones bud på en Alta Langa var den første vi smagte i Piemonte. Vi faldt totalt for de elegante bobler og den intense og komplekse smag. Druerne dyrkes på Gabriele Scagliones opkøbte marker Roccheta Palafea e Castino. Druerne høstes med håndkraft sidst i august eller først i september alt efter vejrforholdene i de forskellige sæsoner. Herefter starter fermenteringen med en blød presning af druerne og den første del af de knuste druer (ca. 5%) fjernes inden den alkoholiske gæring på ståltanke igangsættes. Denne første gæring varer ca. 20 dage. Herefter igangsættes en malolaktisk gæring på små egetræsfade for Pinot Noir druerne. Druerne blandes om foråret. Herefter sker der en “tirage” med tilsætning af sukker og gær og flaskerne ligger herefter 36 måneder (andengæring på flaske) i et temperaturreguleret miljø i Gabriele Scagliones kælder i Canelli. Til sidst udføres degorgementet med tilføjelse af en lille dosis likør.

I glasset: Farven er strågul med grønlige nuancer, boblerne elegante og vedholdende. Duften er indbydende og intens med delikate antydninger af brødskorpe. Smagen er afbalanceret og omsluttende med en let antydning af mandel. Et perfekt glas til velkomst af vininteresserede gæster, som er nysgerrige på de nye tendenser i Piemonte.

Årgang
2018
Om vinen
Distrikt i Piemonte: Canelli
Vinstokke etableret: 1995
Årlig produktion: 18.000 flasker
Højde på vinmarken: 450 – 500 m.
Drue: Chardonnay og Pinot Noir
Alkoholprocent: 12%
Serveres: 8 – 10 grader
Gemmes: 0-20 år

På lager

Velkommen til Piemonte på Flaske

For at købe vores vine skal du være fyldt 18 år. Bekræft venligst dette ved at klikke på boksen herunder

Søg efter en vare her