249,00 kr.
Metodo Classico produceret på druer fra højtbeliggende Nebbiolo vinmarker. Sparkling Nebbiolo er en voksende trend i Piemonte. Den noble drue, der traditionelt benyttes til at lave Barolo og Barbaresco, kommer her i en rosé-udgave med fine små bobler og karakter i smagen. Sara Vezza, som driver Josetta Saffirio, er initiativtager til og president i den lokale forening “Nebbiolo Noblesse” bestående af 15 procenter, som satser på denne spændende vintype.
Metodo Classico lavet på Nebbiolo er ukendt for de fleste, men et meget lækkert bekendtskab. Druerne til denne vin høstes allerede i august for at sikre tilstrækkeligt syreindhold og friskhed i vinen. Efter den tidlige høst, presses druerne forsigtigt, og gærer i 6 timer med skallerne fra de røde druer. Herved opstår rosé farven, der kendetegner denne vin. Herefter sorteres skallerne fra, og vinen gærer færdig på tanke. Efter endt førstegæring hældes vinen på flaske, og der tilsættes gær og frisk druesaft for at boblerne kan dannes ved andengæring på flasken, mens den hviler i kælderen i 24 mdr. Herefter samles gærresterne i flaskens hals, fryses og skydes ud ved flaskens interne tryk, før champagne proppen sættes på. Efter 6 måneders stabilisering er vinen klar til servering. Vinen er elegant, og bærer præg af frisk frugt som gør den velegnet som aperitif. Den har en så god struktur og kraft, at den også egner sig til de fleste måltider. Serveres afkølet ved 6-8 grader. For jer, der er nysgerrige på nye vinoplevelser af høj kvalitet. Nyd den i selskab med vininteresserede……
På lager
Vi anbefaler også
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencer, få besked om nye produkter og meget mere.