Vi er taget til Spanien i uge X - Ordre vil derfor have længere leveringstid

Barbaresco 2017

349,00 kr.

Denne Barbaresco er indtil videre kronen på værket for den unge vinentusiast, Enzo Rapalino, der som nyuddannet ønolog startede La Ganghija i 2004. Kort efter lancering af 2015-årgangen fik vinen tildelt Platin og 97 point i Decanter-magasinet. En status, som kun 35 vine i hele Italien kan bryste sig af. Denne Barbaresco er fuldendt i sit helhedsindtryk med en perfekt kombination af farve, næse, smag og eftersmag. En virkelig spændende Barbaresco.

Denne Barbaresco smagte vi første gang til blindsmagning, hvor den sammen med 20 andre skjulte Barbaresco’er lanceredes til en lækker 5-retters middag. Vi var ikke i tvivl. Denne vin var i sit komplette udtryk noget nær perfekt. Farven hørte til de dybere, og var flot, lys rubinrød. Næsen var typisk Barbaresco, hvor Nebbiolo-druens frugt og den markante fadlagring skinnede igennem. Smagen var perfekt afstemt mellem markant frugt og syre, samt tanniner, der ikke var for kraftige, men alligevel markante. Eftersmagen varede ved og komplimenterede den lækre mad.

Druerne dyrkes på tre forskellige sydvest-vendte marker i Barbaresco-området, som giver Enzo mulighed for at sammensætte den perfekte vin, der overholder de strenge krav til Barbaresco kvalitet. Alle er relativt højtbeliggende, som Nebbioloen nyder godt af, grundet større temperaturudsving mellem dag og nat. Dette giver friskhed, kompleksitet og farve. Smagen er struktureret med toner af jordbær og ribs, kombineret med balsamiske undertoner. Drik den som en Barolo til en god kødret, gerne med kraftig sauce.

Årgang
2017
Om vinen
Distrikt i Piemonte: Barbaresco (Treiso)
Cru: Giacosa/Bricco di Treiso/Giacone
Vinstokke etableret: 1958 – 2000
Årlig produktion: 8.000 flasker
Højde på vinmarken: 350-420 m.
Drue: Nebbiolo
Fadlagring: 24 mdr.
Alkoholprocent: 14,5%
Gemmes: 0-20 år

På lager

Vi anbefaler også

Velkommen til Piemonte på Flaske

For at købe vores vine skal du være fyldt 18 år. Bekræft venligst dette ved at klikke på boksen herunder

Søg efter en vare her