349,00 kr.
Dette er vinhusets klassiske Barolo, der laves på druer fra cru’erne Perno og Castelletto, hvor jordbundene er blandt de absolut ældste i Barolo. Denne jordbund består primært af sand og kalksten, som giver maskuline og holdbare vine. Det er denne del af Barolo, som har gjort distriktet verdenskendt for kvalitetsvine, der bliver bedre og bedre med årene, efterhånden som tanninerne aftager og bliver til silkebløde noter. En vin, der skal nydes med et kraftigt måltid med rødt kød og en god sauce.
Til og med 2015 hed vinen Barolo DOCG, som betyder, at druerne blot skal være et miks fra de 11 kommuner i distriktet. Fra 2016 har man fået lov til at opklassificere vinens navn til ”Barolo del Comune di Monforte d’Alba”, som er en af de 66 officielle cru’er (MGA’er). Disse cru’er blev defineret i 1961, og den specifikke betegnelse kræver, at samtlige af Nebbiolo druerne skal komme fra cru’er i Monforte d’Alba kommunen. Produktionen af denne vin laves efter traditionelle metoder, hvor druerne først håndplukkes og presses. Herefter gærer vinen med skaller i 10-15 dage, hvorefter skallerne tages fra, og vinen gærer færdig. Hele gæringsprocessen foretages i tanke med temperaturkontrol for at sikre perfekt kvalitet. Herefter lagrer vinen i 24 måneder på store egetræsfade (Botti), efterfulgt af 1 år på cementtank. Slutteligt stabiliseres vinen 6 måneder på flaske før den frigives. Jo, det er skam en omstændig proces at lave god Barolo! Til gengæld er resultatet formidabelt. Duften er jordbær og velintegreret fad. Smagen er intens med røde bær, relativt høj syre og tanniner, der kendetegner Barolo.
På lager
Vi anbefaler også
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencer, få besked om nye produkter og meget mere.