429,00 kr.
Dette er den første Barolo som Sara Vezza laver i eget navn, og hvilken debut! I modsætning til de andre Josetta Saffirio Barolo’er kommer denne vin fra Novello kommunen, som giver lettere og mere elegante vine end de øvrige, som kommer fra Monforte d’Alba. Ravera er de seneste år anset som en af de absolut bedste cru’er i Barolo. Næsen er frisk og floral med jordbær, roser og tobak. Nebbiolo druens smag er ren som i få andre vine, og med en elegance, der gør indtryk. En vin der i sin første årgang imponerede med 94 point fra Robert Parker.
Enkeltmarken, hvor Barolo Ravera dyrkes, er kun 0,8ha stor og er højtbeliggende på en sydøstvendt skråning. Arealudbyttet på ~5 HL/ha er 10% lavere end den klassiske Barolo for at sikre koncentrationen i vinen. Alt arbejdet i marken er certificeret økologisk, og høsten er sen og foregår ved håndkraft. Efter endt maceration, gæring og efterfølgende malolaktisk gæring, lagrer vinen først 24 mdr. på egetræsfade og dernæst 6 måneder på cementtanke. Som et eksperiment, lagres vinen sluttelig yderligere 12 mdr på hermetisk lukkede ”porcelæns-æg”, som stabiliserer vinen og giver den helt specielle renhed i vinen. En vin, der på trods af relativt kraftige tanniner og frugt, alligevel er elegant og let at holde af. Med denne vin har Sara Vezza gjort sin entré på den fornemste måde. Både mark og håndværk er helt i topklasse, og sjældent har vi smagt en så elegant og fin Barolo. Husk at dekantere vinen for at blødgøre tanninerne før den nydes med rødt kød, slowfood, vildt eller kraftige oste.
Pris: 399,- (v. køb af 6 stk.)
Pris: 429,- (v. køb af 1 stk.)
Vi har andre årgange på lager. Kontakt os for info.
På lager
Vi anbefaler også
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencer, få besked om nye produkter og meget mere.