Vi er taget til Spanien i uge X - Ordre vil derfor have længere leveringstid

Ligabue Nebbiolo d’ Alba 2019

179,00 kr.

En prisvindende, elegant og karakteristisk Nebbiolo vin, som har alle grundegenskaberne fra storebrødrene Barolo og Barbaresco – men et mildere udtryk, som behager de fleste. Nebbiolo druerne til denne vin dyrkes nemlig i Roero regionen, som giver lettere tanniner og mindre syre sammenlignet med brødrene fra Langhe Regionen – og dette til en god pris. Her slipper du for at vente i flere år på en god Nebbiolo vin, da Ligabue er klar til at drikke nu…. 

Det første man bemærker i mødet med denne Nebbiolo d’ Alba er den karakteristiske etiket, som viser et selvportræt af kunstneren Antonio Ligabue, der har lagt navn til vinen. Han kaldes Italiens svar på Van Gogh, grundet hans kunstneriske stil og aparte personlighed. Retten til at benytte det meget værdifulde selvportræt er givet af maleriets nuværende ejer, der er 100 år gammel. Han gav Teo Costa lov til at bruge det, fordi han kunne lide ideen om en vin til hæder for kunstneren. Ideen til projektet kom fra Teo Costa, som føler sig fascineret af og relateret til Ligabue. Kunstneren delte nemlig oprindeligt efternavn med Costa familien, da hans fødenavn var Antonio Costa. Da han blev kunstner skiftede han Costa-navnet ud med Ligabue.

Vinen har en relativt mørk farve sammenlignet med mange andre Nebbiolo vine. Dette skyldes den gode mineralitet i Roero’s jordbund, som også giver den gode struktur og bløde udtryk. Efter endt gæring lagres vinen 1 år på egetræsfade, som afrunder Nebbiolo’ens naturligt kraftige tanniner.

Dette er en af vores favoritvine – og en vin som mange af piemonteserne selv nyder til deres middag. Her får du virkelig meget Nebbiolo for pengene.

Årgang
2019
Om vinen
Distrikt i Piemonte: Roero
Klassifikation: DOC
Vinstokke etableret: 1980
Årlig produktion: 75.000 flasker
Højde på vinmarken: 300 m.
Drue: Nebbiolo
Fadlagring: 12 mdr.
Alkoholprocent: 13,5%
Gemmes: 0-10 år

På lager

Vi anbefaler også

Velkommen til Piemonte på Flaske

For at købe vores vine skal du være fyldt 18 år. Bekræft venligst dette ved at klikke på boksen herunder

Søg efter en vare her