Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Josetta Saffirio

Sorter efter

Filtre

Vingård
Type
Klassifikation
Årgang
Drue
Fadlagring
Størrelse
Vingård
Type
Klassifikation
Årgang
Drue
Fadlagring
Størrelse

Monforte D’Alba, Barolo

Vingården ligger i hjertet af en af de bedste Barolo kommuner.

Siden 1999

Sara har drevet Josetta Saffiro og Sara Vezza siden 1999 hvor hun overtog som 22-årig.

2 generationer

Josetta Saffirio blev grundlagt i 1970 af Sara’s mor, og bliver nu drevet videre i 2. generation.

Josetta Saffirio

Fantastiske Barolo vine fra Monforte d’ Alba. Josetta Saffirio er et mindre vinhus beliggende i Castelletto, kun få hundrede meter fra verdensberømte Conterno. Vi befinder os i den sydøstlige del af Barolo distriktet, hvor jordbunden giver kraftige og meget holdbare vine. Vingården drives i dag 41-årige Sara Vezza, som er femte generation i familien. Hun assisteres af hendes far, Roberto. Vinhuset er opkaldt efter Sara’s mor, som var en af de første kvindelige vinproducenter i Barolo. For Sara er bærdygtighed og kærlighed til naturen i højsædet, hvilket man tydeligt ser på etiketterne på de vine, der laves i Sara Vezzas navn.

Om vinproduktionen hos Josetta Saffirio

80% af de i alt ca. 100.000 vine, der årligt produceres af Josetta Saffirio, er klassificeret som Barolo. Vinhuset har specialiseret sig i Barolo produktion. Hos Piemonte på Flaske er vi stolte af at have hele porteføljen af deres Barolo’er inklusiv den seneste Barolo, som er lavet i Sara Vezzas eget navn. Efter at hendes far havde tradition for at sælge gårdens produktion af druer til det lokale cooperativ, besluttede hendes mor Josetta Saffirio sig i 1975 for at starte produktion af Barolo i sit eget navn. Hun fik god hjælp af sin mand, Roberto Vezza, der er en kendt vinmager fra distriktet og blandt andet ansvarlig for produktionen af Marchesi di Barolos vine, indtil han gik på pension. I dag er han der 100% til at støtte sin datter i hendes ambitiøse projekt om vine i verdensklasse, som allerede høster flere og flere anerkendelser fra de bedste anmeldere i verden. Vinene er elegante, kraftige og med hver deres karakteristiska.

Sara og hendes mand har 4 børn, og leder konsortiet “Nebbiolo Noblesse”, som er et spændende initiativ for at forbedre og fremme Metodo Classico vine på Nebbiolo. Et lækkert, mousserende bekendtskab, der lige som resten af vinhusets vine, bare bliver bedre og bedre med årene. Vingården er “Certified sustainable”, hvilket blandt andet betyder, at energien til produktion leveres af solceller, alt vand i produktionen opsamles, renses og genbruges, og isoleringen i væggene er af kork. Alt sammen i klimaets og miljøets tegn.

En lille gnom pryder etiketterne, da et gammelt sagn siger, at gnomerne lever i vinmarkerne og passer på den og naturen mod servering af lidt vin.